Guldringe og sorte mærker

Guld er det traditionelt bruge metal til ringe af en række årsager. Fra dets værdi og sociale status til dets formbarhed og komfort, har guldringe været standarden ligeså længe som mennesker har lavet smykker. Mens du er på udkig efter en ring er der også nogle ulemper ved at holde sig til traditionerne og ønske guld.

guld og sølv ringe

Den første er blødheden. Guld er et meget formbart metal, hvilket er skønt for guldsmede. Det betyder at der ikke skal ret meget varme eller tryk til at forme guldet som de ønsker. Men desværre betyder det også at der heller ikke skal ret meget til før du beskadiger ringen.

En guldring kan ikke holde til jævnlige stød og slag, og det der kan synes som et mindre slag for dig kan bule eller ridse ringen. Og selvfølgelig vil ringen med tiden ændre form og bøje sig med hjælp af varmer fra din hånd, og forvandle din helt perfekt runde ring til en smule deformeret oval.

En guldring kan irriterer huden

Den anden ulempe er irritationsfaktoren. For nogle mennesker er guld simpelthen ikke en mulighed. Om det så er i form af misfarvninger på hånden eller en mere betydelig reaktion, kan guld sommetider irritere huden. Selvom deciderede allergier overfor guld er sjældne, kan de legeringer der bruges til at producere guldsmykker af og til irritere huden.

Sorte mærker rundt om fingeren der hvor ringen sidder, er den mest almindelige reaktion. En højere karat eller bedre kvalitet guld kan i nogle tilfælde kurerer dette problem, men det vil også forøge guldringens værdi og pris betydeligt.

guldringe

Udover disse problemer er der originalitetsfaktoren. En guldring er et almindeligt smykke – hvor mærkeligt det end er for et så dyrt metal. Guld er blevet brugt i smykker i hundreder, hvis ikke tusinder, af år, og mange mennesker som ikke tænker meget over vigtigheden eller originaliteten af ringen vælger simpelthen guld af vane eller efter anbefaling fra andre.

guldring

Alt dette er ikke ment som et forsøg på at fraråde dig fra at købe en guldring. Der findes mange flotte designs i guld og på trods af dens almindelige brug, er det muligt at finde et originalt design, der vil skille sig ud i mængden.

Før du bruger et stort pengebeløb, bør du overveje alle de faktorer, der gælder ved køb af en ring, og være sikker på at en guldring er det rigtige for dig. Hvis ikke, er der helt sikkert mange fine alternativer at finde, deriblandt sølv, platin og titanium, som vil være et flot bidrag til din smykkesamling.

Tilbage